Пакет садржи:

  • двокомпонентну епокс паропропусну боју за бетон,
  • концентровано средство за чишћење,
  • ваљак,
  • палицу за мешање
  • детаљна упутства и ДВД

Предности коришћења

Употреба:
C-guard® је намењен само бетонским површинама у затвореним просторијама. Посебно је прилагођен оптерећењима у гаражи (одлична хемијска и механичка отпорност). Такође може да се употребљава у подруму, складишним просторијама и као зидни премаз на више оптерећеним површинама.


  • отпорност на трагове врелих гума, максимална хемијска и механичка постојаност
  • једноставно одржавање и професионалан изглед површине
  • паропропусност
  • брзо и јефтино решење с оптималним особинама
  • довољан је само један нанос

Упутства за употребу

Припрема површине

Бетонска или цементна површина треба да буде чиста, без честица прашине. Са површине потребно је уклонити масне и уљане мрље.
Пакету је додато средство за чишћење у облику прашка. Растопити га у 8 литара воде и добро промешати. За једноставно наношење средства за чишћење можете употребити кантицу за залевање. Нежно навлажити површину водом – сувишну воду уклонити сунђером или крпом. Мешавину средства за чишћење нанети на површину од 50 х 50 цм. Јако истрљати сирковом четком како би уклонили прашину и прљавштину. После четкања темељно испрати површину сунђером да уклоните прљавштину са површине.

Поступак поновити два пута пре него што пређете на следећу површину. На крају је потребно испрати и очистити целокупан под гараже чистом водом,како би се поуздано уклонило сво средство за чишћење. За то можете и употребити усисивач на воду. Прстима превуците по чистом, сувом поду. Ако имате на прсту прљавштину или прашину, поновите поступак чишћења.

Упозорење: ако под није темељито очишћен, боја се слабије прима. Добра припрема површине од кључног је значења за одличан коначни исход.


ПРИПРЕМА ВОЈЕ

Размер за мешање: C-Guard® Део A: C-Guard® Део Б = 5 : 1 (балансиран размер), рок употребе мешавине на температури од 20°C је 2 часа.
C-Guard® A темељно промешати (хомогенизирати) пре него што му додате C-Guard® Б. Смесу мешати најмање 3 минута. Пре наношења (после мешања) сачекати одговарајуће време (с обзиром на температуру – гледај табелу) и још једном промешати. Ако користите више од једног пакета, не мешајте веће количине заједно. Потребан је само један нанос.

Упозорење: Смесу је неопходно употребити пре истека потребног времена– пред крај истека потребног времена приметићете када боја почне да се згушњава. Боју не разређујте јер после истека тог времена није више за употребу. Не мешајте декоративне листиће с бојом.


НАНОШЕЊЕ

Синтетичком четкицом можете обојити доњи део зида као обрубину. Приложеним ваљком нанесите C-Guard® у облику трака широких 1 м тако да можете декоративне листиће (по жељи) нанети једноставно и равномерно на свеже обојеној (мокрој) површини. Нову траку морате обојити пре него што се претходна осуши, да би спречили разлике на крајевима. Листићи у боји нису саставни део боје и након одређеног времена могу се ољуштити (у случају заиста великих оптерећења). Преко листића у боји можете употребити изузетно отпоран безбојни 2К epoxy премаз C-Guard® CL.

Време сушења:површина се суши 24 часа након наношења. Лагана оптерећења могућа су 2-3 дана после наношења, а потпуно коришћење је могуће тек у року од 7 дана и тада је површина спремна за максимално оптерећење (паркирање возила). Температура и влага могу утицати на фактичко време сушења.

Теоретска потрошња: 200-300г/м2. Ваљак је потребно притиснути на подлогу тако да се створи танак једнакомеран слој премаза. Сваки пакет садржи довољно боје да прекрије 20-25m2 глатког, чистог бетона (просечна гаража за једна кола). Могуће је да је за грубе, односно порозне бетонске површине потребно више материјала. Овом садржином пакета можете прекрити између 10 и 20 м2 таквих површина.

Температура ваздуха (материјала): Израда обрубина четкицом: Наношење ваљком: Потребно време:
15°C 20 мин након мешања 30 мин након мешања 3 часа
20°C 10 мин након мешања 15 мин након мешањ 2 часа
25°C одмах након мешања 10 мин након мешања 1 час

Упозорење: Смесу је неопходно употребити пре истека потребног времена– пред крај истека потребног времена приметићете када боја почне да се згушњава. Боју не разређујте јер после истека тог времена није више за употребу. Не мешајте декоративне листиће с бојом.

Чишћење: чишћење алата и опреме одмах након употребе топлом водом и благим детерџентом. Неупотребљене производе оставите да се стврдну у амбалажи и баците у складу с локалним законодавством.

Izdelava spletnih strani - 1A INTERNETУеб дизајн: