Upozorenje!

Kako bi si zajamčili najbolji učinak, NEMOJTE BOJATI POD SLJEDEĆIM UVJETIMA:

 • Loše prianjajući sloj prethodnih premaza; ako je beton već bojan, odstranite loše prionutu boju brušenjem odnosno četkanjem žičanom četkom. Na preostaloj površini napravite sljedeći test:
  • "olfa" skalpelom napravite urez u obliku slova X kroz film premaza do betona,
  • nalijepite ljepljivu traku preko X te ga snažno pritisnite na površinu,
  • odstranite traku jednim snažnim potegom,
  • ako je uklonjeno više od 25% prelijepljene površine, boja ne prianja dobro. Prije bojanja C-Guard®-om potrebno je ukloniti stari sloj boje pjeskarenjem odnosno odgovarajućim odstranjivačem boje. Ako stara boja dobro prianja, potrebno ju je dobro izbrusiti (grubim brusnim papirom ili žičanom četkom) po cjeloj površini kako bi se zajamčilo dobro prianjanje među slojevima.
 • Drobljiv ili loše izreagirani beton te cementno mlijeko; ako je beton u lošem stanju, drobi se, mrvi odnosno je na površini cementno mlijeko, tada boja neće imati optimalnih karakteristika, ako se ne ukloni drobljiv material i prašina, se cementno mlijeko ne odbrusi te se oštećeni dijelovi ne saniraju.
 • Vlaga u betonu; ako je beton suh (svjetlo siva boja) sa prianjanjem i stabilnošću boje neće biti problema. U slučaju povremene vlage u betonu (pri većem pljusku), vlaga može ishlapjeti kroz film boje, jer je boja paropropustna. U slučaju konstantnih problema sa vlagom u betonu, tada površina nije primjerena za bojanje.
 • Prethodno zaštićen beton od upijanja vode ; u slučaju mogućnosti da je bio beton prethodno zaštićen hidrofobnim sredstvom, kapnite malu količinu vode na različite površine betona. Ako se tvore kapljice koje beton ne upija, to je znak da je beton vodootporan i to je razlog za loše prianjanje boje.

Nije upotrebivo za površine koje su ispostavljene direktnom suncu. Novi beton se mora sušiti barem 28 dana prije nanošenja premaza. Temperatura zraka mora biti između 15° and 30°C te relativna vlaga zraka ispod 80%. Betonsko tlo se zagrijava dugo vremena, zato se uvjerite da je bila temperatura zraka prije bojanja bar 15°C. Minimalna temperatura tla za bojanje je 15°C, maksimalna 25°C.

Originalno zatvorenu ambalažu je potrebno skladištiti u hladnom (ispod 25°C), suhom i dobro prozračenom prostoru. Temperatura pri skladištenju i transportu ne smije pasti ispod +5°C.

+386 41 750 720